На живо девето редовно заседание на ОбС-Елхово »

Бежанец разпиля близо един милион долара в река Тунджа по време на задържането му край Елхово

Публикувано преди 8 години  |  Криминално

dolariПолицията задържа тази нощ голяма група бежанци в района на Елхово. Операцията по задържането на нелегалните имигранти се е провела в началото на тъмната част от денонощието на 31 март 2016г., научи Elhovo.News от добре осведомен източник желаещ да остане анонимен. Част от тази група бежанци е задържана след преследване от полицията. Нелегалните имигранти са задържани в района между село Изгрев и град Елхово.

Вчера около 20:30 часа група от 19 пешеходци движеща се на път IІІ-7008 (Елхово – Скалица) е забелязана от бдителен гражданин пътуващ със своят автомобил. Той е сигнализирал органите на реда за подозрителните пешеходци, които по негово описание не са били с европейски произход. На сигнала се е отзовали два патрула на РУП-Елхово, който са пристигнали на мястото посочено в сигнала. При поискване на документи за самоличност от служителите на реда, се е оказало, че пешеходците не притежават такива, но те самите са се самоопределили като афганистанци. Сред задържаните е имало един иракчанин и трима сирийци.

При обиска на място в една от раниците на пешеходците е открита огромна сума пари (предимно банкноти с номинал 20, 50 и 100 долара). При опит за съпровождане с цел настаняване в Разпределителния център-Елхово, каквато е стандартната процедура в такъв случай, двама от мигрантите са успели да се отскубнат от органите на реда и са побегнали с раницата пълна с пари по посока град Елхово. Малко след това двамата бегълци са били заловени, но преди това, единият от тях е успял да изхвърли ценния товар в река Тунджа през моста за село Изгрев, ситуация на която очевидци са били догонващите ги полицаи.

Към този момент нивото на река Тунджа край Елхово е близо 200 см, поради започналото обилно снеготопене във високите места в страната, река Тунджа край Елхово е доста бърза и вероятно това е била причината, въпреки опитите на служителите на реда да не бъде открита въпросната раница, въпреки няколко часовите издирвания, включващи дори екип водолази.

По описание на служителите на реда сумата, която се е намирала във въпросната раницат е била голяма, близо милион щатски долара. По фиксинга на БНБ сумата се равнява на близо 1,7 млн. лева. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Статията е публикувана на 1 април 2016

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА