Снимки и видео: Протест срещу настаняване на имигранти в село Бояново (+пълен видеозапис)

Публикувано преди 7 години  |  Видео, Общество, Снимки

z000001665Стотици хора, излязоха на площада пред читалището в селото, за да кажат своето „Не“ на допускането на мигранти в бившото поделение край село Бояново. В протеста освен местни жители, участие взеха хора от различни населени места. Най-големия проблем, който изтъкват местните хора е страхът от неизвестността и от ширещите се слухове. В селото живеят около 700 души, предимно възрастни хора, които твърдят, че при тях и сега има сериозна битова престъпност, която ще се увеличи, ако бъдат настанени и мигранти.

Вчера вътрешният министър Румяна Бъчварова се е срещнала в Ямбол с областния управител и кмета на селото, за да конкретизира намеренията на правителството. Според официална информация в бившото зенитно поделение ще бъдат поставени 52 фургона и в тях ще бъдат настанявани временно до 300- 330 мигранти, като лагерът ще бъде от затворен тип. Областният управител на Ямбол Димитър Иванов увери, че след разкриването на центъра, за гарантиране сигурността на селото, ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие. Той определи за невярна и спекулативна информацията, че в Бояново ще се настаняват над 2000 души.

От ОДМВР-Ямбол съобщиха, че проведените днес протестните действия в село Бояново са преминали спокойно и без инциденти, не са допуснати нарушения на обществения ред.

Част от протестиращите от град Ямбол на връщане от село Бояново са блокирали за 20 минути пътя между Ямбол и село Окоп. Движението е било преустановено и в двете посоки, като за времето на блокадата са се образували колони от леки автомобили.


Статията е публикувана на 29 октомври 2016

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА