ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Видео и снимки: Всички села в община Елхово се сдобиват с ново енергоспестяващо улично осветление

Публикувано преди 9 години  |  Видео, Общество, Снимки

IMG_0739След като от няколко години е факт енергоспестяващо осветление в град Елхово, в рамките на следващите седмици предстои това да се случи и във всички останали 21 населени места в община Елхово.

Това се случва благодарение на успешно подготвен проект от ръководство на община Елхово, който е в своята крайна фаза на реализация.

Финансирането на тази дейност e благодарение на подготвен проект по програмата за развитие на селските райони 2007-2012, по Стратегията за местно развитие на Местна инициативна група – Елхово – Мярка 322 “Обновяване и развитие на населените места”.

Изпълнител на проекта е ЕТ „Иван Славов“ – гр. Сливен, а дейностите по подмяна на съществуващото улично осветление във всички 21 населени места на община Елхово стартираха още през първите дни на месец март. Към този момент селата Бояново, Борисово, Стройно, Жребино и Кирилово са вече подменено улично осветление, а идните няколко дни пoетапно това ще се случи и в останалите села в община Елхово. Очакванията се дейностите по този проект да приключат през месец май, като за този период фирмата изпълнител ще подменени общо 2 320 броя осветителни тела.

Основните цели поставени от общинското ръководство, чрез реализирането на този проект е да се постигнат по-благоприятни и привлекателни условия за живот на местните жители, да се създаде превенция срещу кражбите в населените места, както и значително намаляване на разходите за електрическа енергия, което реално ще даде възможност да се увеличи времето, през което улиците в населените места на община Елхово са осветени.

Видео:

Снимки:


Статията е публикувана на 20 март 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА