ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Снимки и Видео: Община Елхово обнови пет читалища по селата с европейско финансиране

Публикувано преди 9 години  |  Видео, Общество, Снимки

chitПриключиха ремонтните дейности по изпълнявания от община Елхово проект „Подобряване достъпа на деца и младежи до културни услуги в селата Бояново, Кирилово, Маломирово, Раздел и Лесово” на стойност 167 596,44 лв. с източник на финансиране  Ос4 ЛИДЕР на Програма за развитие на селските райони 2007-2013 година по Стратегията за местно развитие на Местна инициативна група – Елхово (2012-2015) мярка 321 “Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”.

По проекта бе предвидено подобряване състоянието на сградите на читалищата в селата: Бояново, Кирилово, Маломирово, Раздел и Лесово, чрез извършване на пълни и частични ремонти. С обновяването на сградите на читалищата продължава започнатата от кмета на община Елхово и общинска администрация инициатива за подобряване облика на малките населени места. След извършените ремонти на четири кметства в общината, пълното оборудване и обзавеждане на кметствата във всички населени места и подмяната на уличното осветление във всички населени места, приключва и работата по ремонтните дейности в читалищните сгради в пет села от община Елхово.

Строително-ремонтните дейности включваха ремонт на покриви, ремонт на улуци и водосточни тръби, подмяна на дограма, ремонт и боядисване на фасадите на сградите, частични вътрешни ремонти. За пълното обновяване на читалищните сгради по решение на Общински съвет Елхово по капиталовата програма на община Елхово са отпуснати допълнително средства в размер на 35 000 лв. за довършителни дейности.

През текущата седмица се проведоха заключителни мероприятия, чрез които бяха представени извършените дейности. В продължение на пет дни в петте обновени читалища в селата Маломирово, Раздел, Лесово, Бояново и Кирилово бе представен спектакъл концерт на Фолклорен Ансамбъл Тунджа, който зарадва жителите на населените места в община Елхово.


Статията е публикувана на 12 септември 2015

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА